MUZEJ CROATA INSULANUS | Održana likovna kolonija u čast Đuri Mlinarcu
1507
post-template-default,single,single-post,postid-1507,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Održana likovna kolonija u čast Đuri Mlinarcu

U subotu 17. listopada 2020., Likovna udruga donjeg Međimurja Prelog organizirala je likovnu koloniju u čast dugogodišnjem članu Đuri Mlinarcu na Marini u Prelogu. Suorganizatori kolonije su Udruga umirovljenika Grada Preloga i Muzej Croata insulanus Grada Preloga.

Đuro Mlinarec  (Prelog, 1944. – Zagreb, 2005.) istaknuo se kao likovni pedagog u Osnovnoj  školi u Podturnu, a kasnije je radio u  slikarskoj radionici u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Prva samostalna izložba Đure Mlinarca održana je u Prelogu 1968. godine, izlagao je na 30-tak samostalnih i preko 40 skupnih izložbi. Podržavao je članove LUDM-e za svog života u Prelogu, jednako kao i u Zagrebu, te ih poučavao slikarstvu i slikarskim tehnikama. Članovi LUDM-e u subotu su se prisjetili susreta s Đurom Mlinarcem, kvalitete njegovih djela i doprinosa likovnoj umjetnosti Preloga. Na koloniji je sudjelovalo 15-tak članova Udruge, a posjetila ih je obitelj Đure Mlinarca. Slike i skulpture nastale na koloniji donirane su Udruzi umirovljenika Grada Preloga.