MUZEJ CROATA INSULANUS | Muzejska edukativna knjižica Naivka
2231
post-template-default,single,single-post,postid-2231,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Muzejska edukativna knjižica Naivka

Muzej Croata insulanus Grada Preloga i Srednja škola Prelog kroz dosadašnje suradnje uvidjeli su pozitivan utjecaj i dobrobiti izvanučioničkog učenja, samim time potrebu uključivanja muzeja u srednjoškolski odgojno-obrazovni program kako bi se učenicima približila kultura i umjetnost, razvio pozitivan odnos prema vlastitoj kulturnoj baštini i potaknuli kreativni procesi učenja te stekle nove vještine.

Suradnja muzeja i srednje škole produkt je zajedničkog rada kustosa i nastavnika likovne umjetnosti, povijesti i etnologije, Ive Kožnjak, Kristine Jančec i Tajane Štefok, kako bi se osmislio, razvio i u praksi primijenio program za učenike srednje škole. Program se zasniva na predstavljanju stalnog postava Muzeja Grada Preloga učenicima srednje škole kroz edukativnu muzejsku knjižicu naziva „Naivka“. Besplatna tiskana edukativna knjižica „Naivka“ dostupna je učenicima u grupnim i samostalnim posjetima muzeju.

Mnogim ljudima prvi posjeti muzeju budu u sklopu organiziranog posjeta određene odgojno-obrazovne ustanove, takva rana iskustva utječu na oblikovanje njihovog stava prema muzeju pa je važno razvijati kvalitetne odnose između odgojno-obrazovnih ustanova i muzeja. Samim time, izvanučionička aktivnost u muzeju predstavlja suvremeni odgojno – obrazovni oblik koji učenicima srednje školi nudi izvornost i neposrednost, te iznimno povoljno utječe na učenike. Prednost ovakvog oblika suradnje je u tome što učenici stupaju u kontakt s izvorima znanja, razvijaju vještinu kritičkog mišljenja te pristupaju angažiranom razumijevanju i valorizaciji nacionalne i lokalne umjetnosti.

Predstavljanje edukativne muzejske knjižice „Naivka“  održati će se u utorak, 19. prosinca u 12:30 sati u Muzeju Grada Preloga.