MUZEJ CROATA INSULANUS | SAMOSTALNA IZLOŽBA SLIKA MIRJANE KLOBUČARIĆ
2202
post-template-default,single,single-post,postid-2202,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

SAMOSTALNA IZLOŽBA SLIKA MIRJANE KLOBUČARIĆ

U sklopu programa Adventska čarolija u Prelogu, u subotu 2. prosinca 2023. godine u 19 sati u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca u Prelogu otvara se samostalna izložba slika Mirjane Klobučarić. Pozivamo Vas da uronite u čarobne pejzaže, kao i melodije koje će u glazbenom programu izvoditi Martina Jakšić Rodiger i Damir Rodiger.

Mirjana Klobučarić rođena je 1962. godine u Donjem Vidovcu. Diplomirala je na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin 1984. godine. Slikanjem se počela baviti 2008. godine upisom na tečaj crtanja i slikanja Likovnog udruženja Čakovec, a svoje likovno školovanje nastavlja u školi crtanja i slikanja „Paleta”. Aktivna je članica Likovnog udruženja Čakovec i Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog. Do sada je svoja djela predstavila kroz tri samostalne i dvadesetak skupnih izložbi. Redovito sudjeluje na likovnim kolonijama na području Hrvatske i Slovenije. U svojem radu izražava se u raznim slikarskim tehnikama, ponajviše: suhi pastel, akvarel i uljane boje. Također se posvetila tehnici negativ slikanja, a u posljednje vrijeme intenzivno koristi  impasto način slikanja. Njena slikarska emocija vezana je uz motive šuma i drveća, pejzaže ravnica, jezera i mora. U traženju načina da prikaže atmosferu i refleksiju prirode na ljudsku psihu, slika u rasponu od realizma do apstrakcije.