MUZEJ CROATA INSULANUS | RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA SLIKA STANKA PADARIĆA
2170
post-template-default,single,single-post,postid-2170,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA SLIKA STANKA PADARIĆA

Muzej Croata insulanus Grada Preloga i Likovna udruga Donjeg Međimurja Prelog pozivaju Vas na otvorenje retrospektivne izložbe slika Stanka Padarića „Od Mure do goric“, u petak, 15. rujna 2023. godine u 18 sati u Muzej Croata insulanus Grada Preloga.

Stanko Padarić rođen je 1957. godine. Osnovnu školu pohađao je u Svetom Martinu na Muri, soboslikarski zanat izučio je u srednjoj školi u Varaždinu. Posredstvom naučenog u strukovnoj školi počinje slikati u slobodno vrijeme. Po prvi puta svoja djela izlaže javnosti  1982. godine na skupnoj izložbi u Lendavi. Od tada je izlagao na više od dvjesto skupnih i preko dvadeset samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Aktivan je član Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog, udruge LUČ, te likovnih udruga u Sloveniji, a svojedobno je osnovao i vodio likovnu udrugu za gornje Međimurje. Sudjelovao je u brojnim likovnim kolonijama i humanitarnim akcijama, obnovio je mnoge kapele, poklonce, skulpture i zidne slike na kućama i crkvama.

Stanko Padarić kroz svoja djela odražava ljubav prema rodnom kraju, rijeci Muri, vinogradima i običajima koji ga oblikuju. Svojom kreativnošću i dubokim povezivanjem s prirodom stvara djela koja podsjećaju na važnost čuvanja i prenošenja tradicijskih i kulturnih vrijednosti.

Izložba se može razgledati do 13. listopada 2023. godine.