MUZEJ CROATA INSULANUS | LEGENDRA – FESTIVAL LEGENDI I MITOVA DRAVSKOGA KRAJA
2166
post-template-default,single,single-post,postid-2166,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

LEGENDRA – FESTIVAL LEGENDI I MITOVA DRAVSKOGA KRAJA

Odsanjajte čaroban san, plešite s vilama, istražujte s pesjanekom, sakrijte se od mraki i pričajte viceve s coprnicama! Dođite na LegenDra festival i osjetite čaroliju mistične rijeke Drave! Kostimi su poželjni!

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga u suradnji s partnerima, organizira četvrti po redu festival mitova i legendi dravskoga kraja – LegenDru. Festival će se održati u nedjelju 18. lipnja 2023. od 14:00 do 19:00 sati na novouređenom obalnom pojasu dravskog jezera kraj Preloga. (46.324396, 16.597142)

U bogatom programu za sve uzraste, nastupaju profesionalne pripovjedačice bajki Sandra Vukoja, Ivanka Ferenčić Martinčić i Densi Radovan koje će svojim kostimima i scenskim nastupom posjetiteljima dočarati neobične svjetove i bića koja obitavaju u legendama. Ulaz na festival je slobodan, posjetitelje na info pultu očekuje karta manifestacije sa servisnim informacijama, a moguća je i nabava prve preloške baštinske slikovnice „Pesjanek te gledi“.

U okviru festivala organizira se likovni natječaj „Izradi svoje strašilo“ koji je raspisan za vrtićki te osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast i traje do 14.6.2023. Radovi prijavljenih natjecatelja bit će izloženi za vrijeme trajanja festivala, a pobjednici proglašeni u završnoj ceremoniji. Tekst natječaja je dostupan na http://knjiznice.nsk.hr/prelog/

Kreativce očekuje radionički kutak s hrvatskim autohtonim igračkama, filcanjem vune i eko nakitom kojeg će voditi umjetnice Tanja Tandara i Smiljana Strahija. Za one željne dinamičnih aktivnosti, DND priređuje natjecanje u Drofskim igračama te nagradni lov na blago.

Za ukusnu okrjepu pobrinut će se restorančić na kotačima „Bajzovih dvora“, kako ni najmlađi ni najstariji posjetitelji Festivala ne bi ostali gladni i žedni.

Organizatori vas pozivaju da provedete ugodno obiteljsko popodne na svježem zraku uz zanimljive i raznovrsne aktivnosti za svačiji ukus i želje. Poslušajte priču, dođite na piknik, osunčajte se na suncu, družite se s likovima iz legendi, oslikajte si lice, kostimirajte se, odmorite u hladu, fotografirajte s pesjanekom i pridružite na čarobnoj zabavi uz rijeku.

 

RASPORED DOGAĐANJA

14:00 sati PRIPOVJEDAONICA: Bajka i zaborav (Ivanka Ferenčić Martinčić) – otvaranje manifestacije

Izložba radova likovnog natječaja 14:00 – 18:00 sati

14:00 – 18:00 sati HAI RADIONICE: Hrvatske autohtone igračke (Tanja Tandara), FILCANJE: Smiljana’s Felt (Smiljana Strahija), LOV NA PESJANEKOVO BLAGO (DND Prelog), OSLIKAVANJE LICA (Dječji klub Sims)

15:00 sati PRIPOVJEDAONICA: Ni blizu, ni daleko (Sandra Vukoja)

15:00-17:00 sati EKO NAKIT (DND Prelog)

16:00 – 17:00 sati DROFSKE IGRAČE (Dječji klub Sims)

17:00 sati PRIPOVJEDAONICA: Čarobno pero (Sandra Vukoja)

18:00 sati PRIČA: Staklena gora (Densi Radovan)

19:00 sati Zatvaranje manifestacije i proglašenje pobjednika likovnog natječaja

 

Organizatori:

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga

Turistička zajednica Grada Preloga

Dječji klub SIMS

Društvo Naša djeca Prelog i Dječji forum Prelog

Muzej Croata insulanus Grada Preloga

Sve posjetitelje očekuje prekrasan prirodni ambijent u prirodi uz Dravu. Aktivnosti će se odvijati u novoizgrađenim nadstrešnicama i svakoj smo namijenili veselu, zabavnu i kreativnu namjenu. Prostor ćemo dodatno ukrasiti i uljepšati a naši će kostimirani animatori, voditelji radionica, pripovjedači i volonteri svojim kostimima i nastupima utkati čaroliju u atmosferu. Pozivamo vas stoga da lijeno nedjeljno popodne provedete uz rijeku i njezine tajne, a ako želite u potpunosti uroniti u mitove, slobodno se kostimirajte.