MUZEJ CROATA INSULANUS | NAGRADNI NATJEČAJ – LEGENDRA
2142
post-template-default,single,single-post,postid-2142,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

NAGRADNI NATJEČAJ – LEGENDRA

LIKOVNI NATJEČAJ – LEGENDRA

Zadovoljstvo nam je najaviti likovni natječaj koji je namijenjen vrtićima, osnovnim i srednjim školama u sklopu našeg festivala mitova i bajki dravskog kraja – Legendra, koji će se održati 18. lipnja u novouređenom dijelu Sportsko-rekreacijske zone Marina Prelog. Tema ovog natječaja je izrada strašila od prirodnih materijala.

Strašila su jedan od najpoznatijih simbola u folkloru i legendama, a imaju važnu ulogu u zaštiti usjeva od ptica i drugih štetnika. Za ovaj natječaj, želimo da upotrijebite maštu i kreativnost kako biste izradili strašila koja će oživjeti legende i priče iz vašeg područja.

Evo nekoliko smjernica za sudjelovanje u natječaju:

Materijali: Upotrijebite isključivo prirodne materijale za izradu strašila. Možete koristiti granje, slame, suho lišće, tkanine, kukuruzne klipove i druge slične materijale koje možete pronaći u prirodi.

Baza: konstrukcija križa s našiljenim podnožjem – za postavljanje u zemlju.

Tehnika: Možete koristiti različite tehnike u izradi strašila, kao što su pletenje, vezanje, korištenje ljepila i drugih prirodnih materijala. Slobodno eksperimentirajte s tehnikama kako biste stvorili jedinstvene i zanimljive strašila.

Veličina: Nema ograničenja u veličini strašila – jedini uvjet je da strašilo bude minimalne visine od 1,5 metara

Predaja radova: Za svaki rad, napišite kratki opis inspiracije i priče koja se krije iza vašeg strašila te podatke o tvorcima (razred/skupina, škola/vrtić, kontakt email).

Rok za predaju: Radove treba predati najkasnije do srijede 14.6.2023.do 15:00 sati (Knjižnica i čitaonica Grada Preloga).

Nagrade će biti dodijeljene u nekoliko kategorija. Osim toga, svi sudionici će dobiti posebne certifikate. Vaši radovi će biti izloženi tijekom festivala, gdje će ih posjetitelji imati priliku vidjeti i diviti se vašoj kreativnosti.

Stoga, potrudite se dati sve od sebe i stvoriti strašila koja će oduševiti sve posjetitelje festivala. Imajte na umu da vaš rad može imati i praktičnu svrhu u zaštiti usjeva, stoga razmislite o tome kako osmisliti strašilo koje će biti učinkovito i korisno u tu svrhu.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi s natječajem ili trebate dodatne informacije, slobodno se obratite organizatorima festivala ili vašim učiteljima/mentorima.

Želimo vam puno sreće, uživajte u stvaranju i izražavanju vaše umjetničke vizije!

Srdačan pozdrav, žele vam

Organizatori:
Knjižnica i čitaonica Grada Preloga
Turistička zajednica Grada Preloga
Dječji klub Sims
Društvo Naša djeca Prelog
Muzej Croata insulanus Grada Preloga