MUZEJ CROATA INSULANUS | EMA I MEĐUNARODNI DAN MUZEJA
2147
post-template-default,single,single-post,postid-2147,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

EMA I MEĐUNARODNI DAN MUZEJA

EMA I MEĐUNARODNI DAN MUZEJA

Muzej Croata insulanus Grada Preloga / 11. – 24. svibnja

Muzej Grada Preloga u mjesecu svibnju obilježava Edukativnu muzejsku akciju (EMA) i Međunarodni dan muzeja raznovrsnim programima. Međunarodni dan muzeja obilježava se pod temom Muzeji, održivost i dobrobit, ukazujući na prisutnost niza okolišnih i društvenih kriza te na ulogu muzejskih institucija u poticanju pojedinca i zajednice na pozitivne promjene važne za održivu budućnost.

Likovna radionica, 11. svibnja, 11:45 sati
Akciju EMA obilježavamo radionicom povezivanja čovjeka s prirodom posredstvom djela Ivana Lackovića Croate iz zbirke Naivne umjetnosti Muzeju Grada Preloga. Lackovićeva djela ukazuju posjetitelju da zastane, razmisli, pogleda ono što priroda stvara i što ona pruža. Radionica je organizirana u suradnji s Osnovnom školom Goričan.

Stručno vodstvo kroz stalni postav, 13. svibnja, 10 – 13 sati
Stručno vodstvo kroz stalni postav prilika je za upoznavanje s djelima pionira naivne umjetnosti. Najvećim brojem djela zastupljen je Ivan Lacković Croata, reprezentativnim uljima na staklu ističu se Ivan Generalić, Ivan Večenaj, Dragutin Gaži, Mijo Kovačić, Slobodan Ivičević, Kata Dolenec i Franjo Ružman Brko, akvarelima i litografijama Ivan Rabuzin, crtežima Mirko Virius… Zavirite u svijet naivne umjetnosti već ove subote!

Koncert  Krešimira Lazara (violončelo) i Krešimira Hasa (čembalo), 19. svibnja, 20 sati

Dom kulture Grada Preloga organizira koncert u prostoru Muzeja Croata insulanus Grada Preloga na kojem će nastupiti duo Krešimir Lazar (violončelo) i Krešimir Has (čembalo). Na repertoaru će se naći djela Michela Correttea te Andrije Motovunjanina.

Izložba Papirnata energija Marka Zubaka, 24. svibnja, 11:45 sati

Pitanjem suvremenog vremena i čovjekove uloge u njemu bavi se akademski umjetnik Marko Zubak koji djeluje u više različitih umjetničkih područja kao što su slikarstvo i kiparstvo, ali i svijet igračaka od papira. Kao jedini predstavnik papertoysa u Hrvatskoj, Marko Zubak kroz medij papirnatih skulptura reflektira vrijeme u kojem živimo, psihološki sklop pojedinca te način funkcioniranja suvremenog svijeta.

Marko Zubak rođen je 1979. u Zagrebu. Studij slikarstva na Likovnoj akademiji u Bologni (Accademia delle belle arti di Bologna) upisuje 1999. godine. Nakon završene treće godine studija odlazi u Barcelonu gdje je diplomirao umjetnost na Facultad de Bellas Artes de Barcelona 2006. godine. Živi i radi u Zagrebu i Rovinju.