MUZEJ CROATA INSULANUS | KAKO JE BILO NA LJETNIM RADIONICAMA?
1925
post-template-default,single,single-post,postid-1925,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

KAKO JE BILO NA LJETNIM RADIONICAMA?

Završio je trotjedni ciklus kreativnih i čarobnih radionica koje su zajedničkim snagama i ove godine organizirali Knjižnica, Muzej i DND Prelog.

U Muzeju su se radionice održavale od 4. do 8. srpnja, a vezane su bile uz različite teme likovnog izražavanja i kulturne baštine.

Temu kulturne baštine otvorili smo radionicom pod nazivom Stolčeki, a u izradu stolčeka, šešira, haljina od trave – močvarne jezernice, polaznike je uputila Marija Novak, koja je pokazala igru spretnih ruku kojom su se djeca često zabavljala kod odlaska u prirodu. Likovnu umjetnost i prirodu povezali su voditelji radionice Mobili, Marija i Matija Bobek. Mobili su konstrukcije koje se njišu pod utjecajem strujanja zraka. Na radionici je za njihovu izradu poslužilo različito granje koje su polaznici po potrebi oblikovali i oko toga omotali konac kako bi dobilo novu dimenziju.

S novom tehnikom kreativnog izražavanja, skenografijom, polaznike je upoznala Monika Rusak. Naime, fotografija se može izraditi digitalnim fotoaparatom, ali se dobiva i kao produkt skeniranja. Skenografija je proces snimanja digitaliziranih fotografija uz pomoć skenera. Skenografija likovne umjetnosti razlikuje se od tradicionalnog skeniranja dokumenata pomoću atipičnih objekata, često trodimenzionalnih. Polaznici su koristili cvijeće, voće, akril, vodene boje, kinetički pijesak itd., te su izradili vrlo zanimljive radove.

Radionice Pick point i obojani kamenčići realizirali smo u suradnji s Udrugom umirovljenika Prelog, s voditeljicom i članicama kreativnih radionica Olgom Hoblaj, Ninom Pilaš i Radojkom Kramar.  Svoje znanje i kreativni duh prenijele mlađim naraštajima, a pritom su se svi dobro zabavili.

Uz ljetne radionice otvorili smo izložbu skulptura Marije i Matije Bobek koja se u Multimedijalnoj dvorani može razgledati do 20. srpnja.

U ime Muzeja zahvaljujemo svim polaznicima i suradnicima!