MUZEJ CROATA INSULANUS | IZLOŽBA SLIKA NA OTVORENOM LIDIJE JELENE JURČEC
1901
post-template-default,single,single-post,postid-1901,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

IZLOŽBA SLIKA NA OTVORENOM LIDIJE JELENE JURČEC

U sklopu obilježavanja 1. svibnja, na šetnici Marine Prelog održati će se jednodnevna izložba slika na otvorenom, slikarice Lidije Jelene Jurčec iz Čehovca. Lidija se likovnim radom bavi veći dio svog života, autorica je 6 samostalnih izložbi i sudionica više od 50 grupnih aktivnosti u likovnim programima Republike Hrvatske i inozemstva. Na izložbi će se moći razgledati slike prepoznatljivog reljefnog anđela , a istup su veći formati apstraktnih kolorističnih figuracija u strukturi i reljefu.

Lidijin likovni rad prati Barbara Hegeduš, mag. hist.art.: “Slikarstvo Lidije Jelene Jurčec u kombiniranim tehnikama akrila, ispunjeno je bojama, emocijama, dinamikom i nježnošću. Vječiti istraživač novog, nemirnog i gladnog duha, slikar pustolov kroz likovni rad obrađuje ljudski lik, elemente i ambijent prirode te emotivnu komunikaciju koju prikazuje u obliku anđela. Anđeli su  naslikani su na reljefnoj podlozi koja zbog strukture podsjeća na kamen koji se stapa s plavetnilom mediterana, a glavni kolorit čine komplementarne boje, plava i narančasta boja. Slikarica zastupa figuralni, romantičarski i neoekspresionistički izraz u tehnici mix medije na platnu kojom koloristički pomiruje apstrakcije i figuracije motiva. Na apstraktnim pak su slikama svoje su mjesto pronašle dinamične linije i boje primarnog i sekundarnog reda spektra. Takvo slikarstvo rezultat je čistih i jednostavnih emocija .”