MUZEJ CROATA INSULANUS | IZLOŽBA “MEĐIMURSKI KOKOT”
1885
post-template-default,single,single-post,postid-1885,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

IZLOŽBA “MEĐIMURSKI KOKOT”

Likovna udruga Donjeg Međimurja Prelog i Kulturno društvo „Međimurje“ Velenje suradnju ostvaruju posljednjih nekoliko godina kroz likovne kolonije i skupne izložbe. Na prošlogodišnjoj likovnoj koloniji koju je organiziralo KD „Međimurje“ Velenje u Šmartinskim Cirkvicama kod Velenja sudjelovalo je nekoliko članova LUDM čija su djela najprije izložena na izložbi u Velenju, a sada i u Prelogu. Tema likovne kolonije bila je „međimurski kokot“ koja je sudionike potakla na razmišljanje o simbolici i značaju pijetla. Otvorenje izložbe u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga održati će se u petak, 8. travnja 2022. godine u 19 sati. Izložba će se moći razgledati do 27. travnja 2022. godine.

Kulturno društvo „Međimurje“ Velenje djeluje dvadesetak godina i broji oko 200 članova, a cilj društva je ujediniti kajkavsko narječje u Velenju. Svake godine Društvo koje se sastoji od folklorne, tamburaške, dramske i kulinarske skupine, nadopunjuje svoje djelovanje novim programima koji se prezentiraju članovima udruge ili prijateljima Međimurja u obliku nastupa, susreta ili putem pisane riječi u časopisu „Štrekar“.