MUZEJ CROATA INSULANUS | ŠKOLA U MUZEJU
1822
post-template-default,single,single-post,postid-1822,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

ŠKOLA U MUZEJU

Projekt pod nazivom „Škola u muzeju“ Srednje škole Prelog u suradnji s Muzejom Croata insulanus Grada Preloga osmišljen je s ciljem uključivanja učenika u kulturno-umjetnička događanja lokalne zajednice. Također cilj projekta bio je potaknuti učenike na promišljanje i sudjelovanje u stvaralačkim procesima te razvijati njihove kreativne vještine.

Projekt je uključivao radionice: keramičku radionicu i grafičku radionicu (tisak). Na izložbi u Muzeju biti će izloženi učenički radovi nastali na radionici izrade keramike, na kojoj je mentorica Neda Madjar učenike podučila procesu izrade keramičkih tanjurića i šalica. Učenici ekonomskog usmjerenja izradili su plakat i brošuru za izložbu, te preuzeli ulogu kustosa pod vodstvom kustosice Ive Kožnjak. Tako su razvili specifične vještine organiziranja javnih događanja. U keramičkoj radionici sudjelovali su učenici 2. i 3. g razreda: Lucija Bermanec, Erik Fundak, Ana Gregur, Danijela Hegeduš, Sara Herman, Laura Kolarek, Tina Mesarić, Sara Mikec, Paola Novak, Martina Sokač i Nikola Srpak. Izložbi su se priključili i Eko-kreativci Srednje škole Prelog koji su oslikavali platnene vrećice povodom ukidanja laganih plastičnih vrećica od 1. 1. 2022. Projekt „Škola u muzeju“ organizirale su profesorice Tanja Gregur, Mirela Petković i Kristina Jančec.

Otvorenje izložbe će se održati 16. prosinca 2021. godine u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga. Izložba traje do 22. prosinca 2021. godine.