MUZEJ CROATA INSULANUS | KONCERT U MUZEJU
1728
post-template-default,single,single-post,postid-1728,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

KONCERT U MUZEJU

U prostorima Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, održat će se, u petak 28. svibnja, koncert gitarsta Nevena Hrustića. Koncert organizira Dom kulture Grada Preloga, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Početak koncerta je zakazan za 20,00 sati.

Neven Hrustić (gitara) studirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu. Usavršavao se na seminarima svjetski poznatih glazbenika u zemlji i u inozemstvu. U bogatoj karijeri je kao solist i kao član ansambala nastupao po cijeloj Hrvatskoj, u najprestižnijim koncertnim prostorima i dvoranama te na najznačajnijim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Glazbene večeri u sv. Donatu, Osorske glazbene večeri, Zagrebački ljetni festival), u SAD-u, Engleskoj, Austriji, Sloveniji. Surađivao je s brojnim hrvatskim i stranim glazbenicima, i sa ansamblima Theatrum Musicum, Vittoria, Hortus Deliciarum, Responsorium, Carmina Slovenica. Posljednjih desetak godina djeluje uglavnom kao solist izvodeći vlastiti repertoar koji obuhvaća glazbu različitih stilova, te u gitarskom duu. Prve snimke za televiziju ostvaruje već u ranoj mladosti i od tada snima za Hrvatsku televiziju, Hrvatski radio i Slovensku televiziju, solistički te sa orkestrom i zborom HRT. Posebno mjesto u njegovom radu zauzimaju kompozicije hrvatskih autora, od prvih tiskanih materijala u hrvatskoj glazbi pa sve do djela modernih autora. Praizveo je veći broj kompozicija iz svih stilskih razdoblja hrvatske glazbe, uključujući i zbirku Francesca Sagabrie – prvog poznatog glazbenika porijeklom iz Zagreba. Domaćoj publici je premijerno prezentirao velik broj djela aktualne strane produkcije, kao i brojna originalna djela i vlastite obrade za duo. Za osobit doprinos hrvatskoj kulturi mu je dodijeljen status zaslužnog umjetnika.

https://www.prelog.hr/koncert-gitarista-nevena-hrustica-u-muzeju-croata-insulanus/a6598