MUZEJ CROATA INSULANUS | Godišnja izložba članova Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog
1526
post-template-default,single,single-post,postid-1526,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Godišnja izložba članova Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog

Presjek stvaralaštva kroz godinu prikazuju članovi  Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga na Godišnjoj izložbi. Izložba se održava od 20. studenog do 2. prosinca 2020. godine u Multimedijalnoj dvorani i može se razgledati u radno vrijeme Muzeja.

Na ovogodišnjoj izložbi svoje radove izlažu: Damir Šalari, Stanko Padarić, Franjo Ružman Brko, Pavao Ružman, Stjepan Kerovec, Elona Ružman, Zvonimir Dolenec, Ivan Bermanec i Miljenko Kranjčec.

Likovna udruga Donjeg Međimurja Prelog prošle godine obilježila je 30 godina rada i djelovanja. Prva kolektivna izložba slika skupine slikara iz Preloga održala se je u Knjižnici i čitaonici u Prelogu, sadašnjem Domu kulture, a nekada „Kinu Kalnik“. Između ostalih izlagali su Ivan Haramija Hans, Božidar Žegarac, Franjo Ružman i Dragutin Blažinčić, u suradnji s Vinkom Mlinarcom koji je tada pomagao skupini tadašnjih omladinaca. Franjo Ružman sa svojim kolegama slikarima iz donjeg Međimurja, prvenstveno Damirom Šalarijem i Franjom Mustačom, osnovao je udrugu, Likovnu udrugu Donjeg Međimurja Prelog.