MUZEJ CROATA INSULANUS | Tragom Bijelog jelena
1502
post-template-default,single,single-post,postid-1502,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Tragom Bijelog jelena

Povodom Mjeseca hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga i Muzeju Croata insulanus Grada Preloga započinje program Tragom Bijelog jelena. U suradnji s Galerijom Josip Generalić iz Hlebina predstavljamo izložbu originalnih ilustracija Josipa Generalića rađenih za tri slikovnice. Otvorenje izložbe biti će upriličeno 16. listopada 2020. u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani.

Generalićeve ilustracije zauzimaju prostor susreta naivnog slikarstva i dječje književnosti. Ali i više od toga, one obuhvaćaju prostor Podravske baštine, narodne predaje i čarolije djetinjstva.

Potaknuti i inspirirani izložbom, u želji da taj duh bajke o Bijelom jelenu dodirne sve nas u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga organizirat ćemo i dodatne sadržaje za javnost.