MUZEJ CROATA INSULANUS | Online izložba “Ajmo u barok”
1277
post-template-default,single,single-post,postid-1277,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Online izložba “Ajmo u barok”

Online nastava i socijalno distanciranje donijeli su razne mogućnosti i prezentacije  umjetničkih stilova.  Učenici 3.g razreda Srednje škole Prelog pod mentorstvom prof. Kristine Jančec, bavili su se baroknim slikarstvom.

Barok je umjetničko razdoblje koje je obilježilo 17. i 18. stoljeće, u slikarstvu su karakteristične jake boje, intenzivna sjenovita rasvjeta, naglasak na dramatici događaja, raskošnim figurama, te posebnom iluzijom takozvanog dubokog prostora.

Projekt “Ajmo u barok” se sastojao od rekonstrukcije i reinterpretacije likovna djela iz stilskog razdoblja baroka. Najviše učenika odabralo je temu mrtve prirode (franc. nature morte, eng. still life, njem. Stillleben) koja u baroku doživljava procvat te postaje samostalna slikarska tema.

Njihova rješenja pogledajte u nastavku: