MUZEJ CROATA INSULANUS | Upute za posjetitelje prilikom posjete muzeju
1275
post-template-default,single,single-post,postid-1275,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Upute za posjetitelje prilikom posjete muzeju

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH (KLASA: 810-06/20-01/7, Urbroj: 511-01-300-21-452)

https://civilna-zastita.gov.hr/…/Odluka%20-%20obvezno…

od 16. studenoga 2021. godine u Muzej Croata insulanus Grada Preloga dopušten je ulazak uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju za zaposlenike, posjetitelje i poslovne suradnike koji ulaze u prostore Muzeja.

Ova odluka ne primjenjuje se:

– na djecu i učenike osnovnih i srednjih škola

– na osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe (invalidi i osobe s posebnim potrebama)

– na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili za dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv COVID-19, a što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje infekcije u muzejskim prostorima poduzeli smo sljedeće mjere:

– pri ulasku u muzejski prostor obavezna je dezinfekcija ruku posjetitelja.

-obavezno je držati fizički razmak među posjetiteljima i djelatnicima muzeja.

-obvezuje se korištenje maski za lice ili medicinskih maski za sve posjetitelje.

– Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama propisano je ograničenje broja posjetitelja s obzirom na veličinu prostora, stoga u stalnom postavu istovremeno može biti 30 posjetitelja, a u multimedijalnoj dvorani 20 posjetitelja.