MUZEJ CROATA INSULANUS | Vodič kroz stalni postav dostupan je online
1207
post-template-default,single,single-post,postid-1207,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Vodič kroz stalni postav dostupan je online

Kako bi se posjetiteljima olakšao obilazak Muzeja Croata insulanus Grada Preloga izrađen je Vodič kroz stalni postav, s opisom i sadržajem svih zbirki, kataloškim jedinicama svih izloženih djela u stalom postavu te fotografijama djela. Posjetitelji  tako imaju uvid u fundus muzeja po zbirkama, objašnjenja pojedinih zbirki i povijesti sakupljanja, kao i prezentiranom građom. Iz zbirka su izdvojeni značajni predmeti sa pripadajućom fotografijom i legendom. Vodič je preveden na njemački i engleski jezik jer najbrojnija inozemna publika dolazi iz navedenih govornih područja. Vodič kroz stalni postav Muzeja Croata insulanus Grada Preloga daje pregled zbirki i djela na tri jezika te time olakšava snalaženje Muzejom.

Osim zbirka izloženih u stalnom postavu,  Zbirka naivne umjetnosti i Zbirka moderne umjetnosti, spomenute su i zbirke koje se čuvaju u čuvaonici muzeja (Zbirka skulptura bikova Režek, Zbirka karikatura Ivana Haramije Hansa, Zbirka suvremenih autora, Zbirka fotografija i razglednica). Cilj je izrade Vodiča kroz stalni postav publici predstaviti i promovirati muzej i muzejsku djelatnost te upoznati javnost sa izloženim djelima i onima koji se čuvaju u depou, a pripadaju pojedinima zbirkama muzeja i registrirana su kao kulturno dobro.