MUZEJ CROATA INSULANUS | Program Noći muzeja 2020.
976
post-template-default,single,single-post,postid-976,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Program Noći muzeja 2020.

Izložbeni program

Izložba slika Dijane Nazor „Otkrivanje slikarskih tajni – InfraredArt“

U stalnom postavu muzeja, izložbom „Otkrivanje slikarskih tajni- InfraredArt“, svoja intrigantna djela predstavlja Dijana Nazor, profesorica likovne kulture i viša konzervatorica-restauratorica na Odjelu za štafelajno slikarstvo Hrvatskog restauratorskog zavoda u Zagrebu. Autorica prezentira djela u akrilu koja funkcioniraju u dva sloja, vidljive i nevidljive stvarnosti. Posebnost izložbe je u tome što na jednoj izložbi imamo dvije izložbe, jednu čitku i drugu nevidljivu, prezentnu tek okom kamere.

Izložba Velike obljetnice

Izložbom u multimedijalnoj dvorani, na 2. katu muzeja, obilježiti će se njihov značaj i doprinos kulturi i umjetnosti koju su gradili u Prelogu: Venancije Glavina, teolog i leksikograf, Štefan Foky, župnik i pisac, Stjepan Mlinarić, kanonik i preporoditelj, Dragutin Antolek Orešek, zastupnik u Hrvatskom saboru, Franjo Glad, humoristički pisac i orguljaš, Franjo Perčić, kateheta i publicist, Dominik Premuž, pomoćni biskup zagrebački i pisac, Ignac Rodić, svećenik i generalni vikar za Međimurje, Ivo Kečkeš, liječnik i prosvjetitelj, Kalman Mesarić, književnik i dramaturg, Ivan Glavina, pučki pisac i Miroslav Milinović, književnik. Posebna pozornost pridaje se školstvu u Prelogu. Godina 1660. može se uzeti kao rođendan preloškog školstva, a preloška župna škola koja se tada spominje,  pripada najstarijima u sjevernoj Hrvatskoj.

Izložba Etno

Na izložbi „Etno“ izloženi su predmeti etnografske baštine Međimurja iz privatne zbirke Petra Horvata iz Cirkovljana. Putem predmeta na izložbi „Etno“ želi se ispričati kakav je bio život u Međimurju prije 100 i više godina.

Program u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Izložba „Zato čitaj“ – projekt Srednje škole Prelog

Izložba fotografija “Knjiga živi” – projekt članova Foto grupe “Fijolica” (Osnovna škola Prelog)

Glazbeni program

Scifidelity Orchestra

Irma Dragičević i Dinko Sardelić

Animacija za djecu

Oslikavanje lica – Margareta Geci

Mađioničar – Aleksandar Đikić

Baloni i bomboni