MUZEJ CROATA INSULANUS | Kazališni kamp “Marinek”
872
post-template-default,single,single-post,postid-872,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Kazališni kamp “Marinek”

Ljetne radionice organizirane su u suradnji s Kontrast Teatrom. Kontrast Teatar je mlada umjetnička organizacija čiji su osnivači prvi međimurski magistri glume i lutkarstva: Matko Buvač i Andro Damiš.

Kazališni kamp traje pet dana, od 29. srpnja do 2. kolovoza, i podijeljen je u dva dijela s obzirom na dob polaznika.


“Lutkaonica” je radionica namijenjena polaznicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, na kojoj će se polaznici pobliže upoznati sa svijetom lutkarstva kroz pregršt lutkarskih igara, a kroz izradu vlastitih lutaka (ručnih i štapnih) moći će i sami postati dio lutkarske čarolije. Kroz radionicu polaznici će uz stručno vodstvo upoznati lutkarsko kazalište i njegove čari. Radionica se održava od 10 do 13 sati.


„Igramo se basne“ je radionica namijenjena polaznicima od petog do osmog razreda osnovne škole. Polaznici ove radionice upoznati će glumu kroz medij basni. Radionica se sastoji od raznih dramskih igara, improvizacija kojima će polaznici upoznati osnove glumačke igre, stvarajući uvid u svijet kazališta. Radionica se održava od 15 do 18 sati.


Kroz trosatne svakodnevne radionice polaznici će upoznati svijet glume i lutkarstva, te na edukativan i zabavan način proširiti svoje znanje o kazališnoj umjetnosti. Kroz pregršt glumačkih i lutkarskih igara, izradu svojih ručnih i štapnih lutaka, radom na basnama i vlastitim kratkim predstavama polaznici će oživjeti svoju maštu i otkriti skrivene talente.

Radionice su besplatne, a održavati će se na otvorenom, na Marini u Prelogu. U slučaju lošeg vremena radionice će se održavati u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga.

Prijave za radionice traju od 6.lipnja do 22. srpnja. Požurite, jer je broj polaznika ograničen.

Prijave na mail: muzej@prelog.hr ili brojeve tel./mob. 645-404, 0993483009. Na prijave i upite odgovaramo od 8 do 16 sati od ponedjeljka do petka.

Veselimo se druženju!