MUZEJ CROATA INSULANUS | Ljeto u muzeju
863
post-template-default,single,single-post,postid-863,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Ljeto u muzeju

Djela Ivana Lackovića Croate, u velikom djelu zastupljena su u stalnom postavu Muzeja Grada Preloga. Djela izrađena u tehnici ulja na staklu, grafici i tušu dio su donacije prof.dr.sc.Matije Berljaka. U opusu ovog izuzetnog naivnog umjetnika, Ivana Lackovića Croate, evidentirani su kazališni plakati koji su najavljivali predstave, igrane u Hrvatskom narodnom kazalištu, ali i ostalim kazališnim kućama. Kazališni plakati Ivana Lackovića Croate u muzeju će se moći razgledati od 6. lipnja do 6. rujna 2019.
Ljetne radionice organizirane su u suradnji s Kontrast Teatrom. Kontrast Teatar je mlada umjetnička organizacija čiji su osnivači prvi međimurski magistri glume i lutkarstva: Matko Buvač i Andro Damiš. Kazališni kamp traje pet dana, od 29. srpnja do 2. kolovoza, i podijeljen je u dva dijela s obzirom na dob polaznika.
“Lutkaonica” je radionica namijenjena polaznicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, na kojoj će se polaznici pobliže upoznati sa svijetom lutkarstva kroz pregršt lutkarskih igara, a kroz izradu vlastitih lutaka (ručnih i štapnih) moći će i sami postati dio lutkarske čarolije. Kroz radionicu polaznici će uz stručno vodstvo upoznati lutkarsko kazalište i njegove čari.
„Igramo se basne“ je radionica namijenjena polaznicima od petog do osmog razreda osnovne škole. Polaznici ove radionice upoznati će glumu kroz medij basni. Radionica se sastoji od raznih dramskih igara, improvizacija kojima će polaznici upoznati osnove glumačke igre, stvarajući uvid u svijet kazališta.
Kroz trosatne svakodnevne radionice polaznici će upoznati svijet glume i lutkarstva, te na edukativan i zabavan način proširiti svoje znanje o kazališnoj umjetnosti. Kroz pregršt glumačkih i lutkarskih igara, izradu svojih ručnih i štapnih lutaka, radom na basnama i vlastitim kratkim predstavama polaznici će oživjeti svoju maštu i otkriti skrivene talente. Radionice su besplatne, a održavati će se na otvorenom.

U četvrtak, 6. lipnja, od 18 do 20 sati, pozivamo sve zainteresirane u Muzej Croata insulanus Grada Preloga da razgledaju izložbu kazališnih plakata Ivana Lackovića Croate, a najmlađe da se prijave na kazališni kamp jer je broj mjesta ograničen. Uz to zaigrajte neke od društvenih igra koje nudimo u muzeju!