MUZEJ CROATA INSULANUS | Etno radionica predstavljena na Skupu muzejskih pedagoga u Makarskoj
711
post-template-default,single,single-post,postid-711,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Etno radionica predstavljena na Skupu muzejskih pedagoga u Makarskoj

10. Skup muzejskih pedagoga je svečano otvoren u srijedu 07. studenog u konferencijskoj dvorani Hotela Park u Makarskoj gdje su se narednih dana i održavala predavanja. Okupljene je pozdravio posebni izaslanik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek g. Hrvoje Manenica, pod čijim pokroviteljstvom se Skup i odvijao. Plenarnim predavanjem je Skup otvorila gđa Andreja Rihter, predsjednica Foruma slavenskih kultura. Domaćin skupa bila je Gradska galerija Antun Gojak, Makarska.

Ukupno je na Skupu sudjelovalo 70tak muzealaca iz Hrvatske, Slovenije te Srbije iz ukupno 35 muzeja i galerija te s tri sveučilišta. Program se sastojao od 44 usmenih izlaganja, sedam posterskih priopčenja, okruglog stola s temom “Granice i vizije” te izložbe koja je prezentirala dvadesetogodišnji rad Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju HMD-a.

Muzej Croata insulanus Grada Preloga predstavila je kustosica Iva Kožnjak s izlaganjem o uspješnoj radionici Etno, za osnovne škole, koja se održava u našem muzeju.