MUZEJ CROATA INSULANUS | Izložba umjetničkih knjiga Tihane Karlović
701
post-template-default,single,single-post,postid-701,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Izložba umjetničkih knjiga Tihane Karlović

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga 12. listopada 2018. (petak) u 18 sati otvara se izložba umjetničkih knjiga „Oblaci na dlanu“ riječke umjetnice Tihane Karlović.
Tihana Karlović svoje je oblake zatvorila u knjige koje će svaki posjetitelj osloboditi već samim dodirom. Lepršave mase oblaka u njezinim radovima povezuju se u različitim slojevima i čine trodimenzionalne umjetničke knjige. Samostalno izvedene korice kriju brojne stranice nastale u tehnici serigrafije, aquatinte, linoreza, suhe igle, mokuhanga, crteža i kolaža. Razgranata stabla japanske trešnje, zaigrani oblaci i nježni pejzaži samo su neke od čari koje kriju Tihanine umjetničke knjige. Izložba je ujedno uvod u Mjesec hrvatske knjige koji priprema Knjižnica i Čitaonica Grada Preloga.
Knjige se mogu slobodno listati do 19. studenog 2018. kada se izložba zatvara.