MUZEJ CROATA INSULANUS | Učenje kroz igru na ljetnim radionicama
678
post-template-default,single,single-post,postid-678,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Učenje kroz igru na ljetnim radionicama

U Muzeju Croata inuslanus Grada Preloga su i ovog ljeta održane Ljetne radionice, koje su okupile mnogobrojne znatiželjne polaznike, od 6- 15 godina. Radionice su se održavale četvrtkom u 10 sati od kraja mjeseca lipanja do sredine kolovoza, u prostorijama Muzeja Croata inuslanus. Prva na rasporedu bila je Etno radionica, održana u sklopu manifestacije LegenDra II., na kojoj su polaznici mogli naučiti ponešto o životu prije 100 i više godine, u Međimurju. Vezano uz izložbu „Rimskim putevima kroz donje Međimurje“ održana je radionica Rimski nalazi. Na radionici su se polaznici upoznali s arheologijom i njezinim značajem, čak su i sami postali arheolozi i pokušali spojiti improvizirane rimske ostatke u obliku vaze. Selfie na meksički način bila je radionica koja je povezala umjetnička ostvarenja meksičke slikarice Fride Kahlo i modernu tehnologiju. Selfie je nezaobilazan u današnje doba, stoga je svaki polaznik radionice napravio svoj selfie i ukrasio ga detaljima koji su prepoznatljivi na slikama Fride Kahlo, primjerice njezine specifične spojene obrve, cvijeće u kosi, i sl. S bocama koje uobičajeno bacamo u smeće napravili smo malena remek djela na radionici Kad plastična boca postane umjetničko djelo. Tu su se našli oblici poput svemirske rakete, vaze, robota i ostalog. Prelošku kulu smo oživjeli u stiroporu i uvjerili se da njezina gradnja nije bila laka. Na posljednjoj radionici ovog ljeta, polaznici su zaigrali društvenu igru Čovječe ne ljuti se gdje su oni sami bili figurice u igri. Sve radionice su bile besplatne, a materije za rad je osigurao Muzej Croata insulanus.
Premda su radionice završile, Muzej nudi nekoliko zanimljivih sadržaja kroz koje je moguće svakodnevno kreativno izražavanje. Nakon razgleda stalnog postava na raspolaganju je igra memory koja se odnosi na slike koje ste upravo razgledali. Igrom memory možete obnoviti znanje o našem stalnom postavu. U stalni postav smjestili smo kutak za predah od razgledavanja za najmlađe posjetitelje. Tu se nalaze interaktivne stolice uz koje svako dijete može biti umjetnik. Stolice se boje flomasterima i imaju tisuće oblika na navlaci. Kada ih sve obojite, navlake peremo i vraćamo “slikarsko platno”.