MUZEJ CROATA INSULANUS | Izložba “San i java”
631
post-template-default,single,single-post,postid-631,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Izložba “San i java”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe “San i java” autorica Mateje Rusak i Monike Rusak, 21.ožujka 2018. (srijeda) u 18 sati u Muzej Croata insulanus Grada Preloga.

Sestrinska veza, iako često kompleksna i višeslojna, neprijeporno je snažna i duboka spona koja može vezati i dvije osobe potpuno oprečnih karaktera. Dokaz da sestrinska suradnja može polučiti jakom kreativnom snagom koja dovodi do umjetničkih ostvarenja, usprkos složenosti odnosa, jest instalacija „San i java“, rezultat suradnje sestara Mateje i Monike Rusak. Iako suprotnih karaktera, sanjarskog i realističnog tipa, i različitih medija izražavanja, grafička umjetnost te fotografija i filmska umjetnost, sestre Rusak uspjele su pronaći zajednički jezik i spoj svojih ideja i interesa pretočiti u jedno umjetničko djelo s ciljem istraživanja i proširivanja svog područja umjetničkog djelovanja. Inspiraciju za svoj rad autorice pronalaze u pojavnom svijetu, flori i vremenskim prilikama, na što upućuje i glavni motiv fotografija, sjemenka jasena, žargonskog naziva „helikopter“.
Tekst iz predgovora: Jelena Petković

Izložba ostaje otvorena do 20. travnja 2018.