MUZEJ CROATA INSULANUS | Nastavljamo sa Etno radionicama
591
post-template-default,single,single-post,postid-591,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Nastavljamo sa Etno radionicama

Izložba Etno u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga zainteresirala je mnoge radoznale posjetitelje, poglavito one najmlađe dobne skupine. Stoga projekt Etno radionice posvećujemo upravo njima kako bi se upoznali s kulturnom baštinom svoga kraja.
Na izložbi Etno izloženi su etnografski predmeti koji su korišteni u kuhinji, školi, na polju i svakodnevnom radu. Edukativno – kreativna radionica odvijat će se ispred kulise na kojoj su u grafičkom obliku prikazani predmeti koji će biti prezentirani i uživo. Grupe polaznika će se imati prilike upoznati i isprobati predmete poput maslenke za izradu maslaca, mužara za usitnjavanje orašastih plodova, tradicijskih drvenih igračaka poput leptira, tački, konjića, vlaka i drugo. U daljnjem kreativnom dijelu polaznici će svoje znanje i doživljaje prenijeti na papir, a njihova dijela će biti izložena u muzeju. Cilj je polaznicima radionica predstaviti predmete kojima su se služili naši preci, upoznati ih s lokalnim nazivima, pojedinih predmeta poput trenfusa, zajca, gledanjke, vandleka, tancara i sl. Radionicom se polaznici upoznaju s dijelom prošlosti ruralnog zavičaja te se želi razviti svijest o bogatstvu kulturne baštine, vrijednosti i raznovrsnosti predmeta iz prošlosti.

Etno radionice namijenjene su učenicima osnovnih škola i traju 2 školska sata.

Etno radionice se održavaju u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga tijekom cijele školske godine u dogovoru sa pojedinom školom na broj telefona: 645-404 ili e-mailom: muzej@prelog.hr. Radionice su besplatne.